Rengasvalintasi vaikuttaa autosi polttoainetaloudellisuuteen

kesärenkaita

Autosi polttoaineenkulutus löytyy auton teknisistä tiedoista. Tämä ei ole välttämättä polttoaineenkulutusta, jonka koskaan koet, koska se vaatii paljon optimaalisia olosuhteita. Polttoaineenkulutus riippuu ajotavasta, missä ajat ja siitä, millaiset renkaat autossasi ovat. Rauhallinen ajotyyli kuluttaa aina vähemmän polttoainetta kuin erittäin aggressiivinen ajotyyli. Joten jos haluat ajaa alhaisella polttoaineenkulutuksella, aja sitten tasaisesti ja pidä nopeus mahdollisimman vakiona ja pidä nopeusrajoitukset. Maantieajo kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin kaupunkiajo, koska sinulla on vähemmän pysähdyksiä ja käynnistyksiä ja pystyt pitämään vakionopeutta, minkä takia moottori käy taloudellisemmin. Sinun on silti yritettävä ajaa taloudellisesti ajaessasi kaupunkialueella, mutta se on aina korkeampaa kuin maantiellä. Tämä on aina sama etsit sitten talvirenkaita tai kesärenkaita

Jos sinulla on halvat renkaat verrattuna korkealaatuisiin renkaisiin, vierintävastus on suurempi. Suurempi vierintävastus tarkoittaa sitä, että tarvitset enemmän voimaa vastuskyvyn voittamiseksi, joten kulutat enemmän polttoainetta. Sama pätee, jos renkaissa on alhainen paine. Siksi on tärkeää tarkistaa rengaspaine säännöllisesti. Se on nopea tapa pitää turvallisuus korkealla tasolla ja polttoaineen kulutus alhaisella tasolla. Kun ostat korkealaatuiset renkaat ja niissä on oikea ilmanpaine, tämä on todellä tärkeä yhtälö turvallisuutesi ja taloudellisuuden kannalta.

On tärkeää muistaa, että renkailla on suuri vaikutus auton polttoaineenkulutukseen. Ne lisäävät myös autosi turvallisuutta ja varmistavat, että voit pysähtyä ajoissa välttääksesi onnettomuudet ja pitääksesi sinut poissa vesiliirrosta sateen aikana. Halvat renkaat saattavat tuntua halvoilta, kun ostat niitä, mutta koska ne kuluvat nopeammin kuin korkealaatuiset renkaat ja koska ne johtavat suurempaan polttoaineenkulutukseen, maksat todennäköisesti lopulta enemmän. Yhdistä tämä siihen, että olet todennäköisemmin onnettomuudessa pidemmän jarrutusmatkan takia ja saat huonomman ajokokemuksen korkeasta rengasmelusta johtuen. Näiden seikkojen myötä valinnan pitäisi olla melko helppoa.

Sinun tulisi aloittaa myös polttoainetaloudellisella ajoneuvolla. Jos valitset hybridiauton, sinulla on hyvä lähtökohta. Laadukkaat renkaat voivat auttaa sinua pääsemään niin alhaiselle kulutustasolle kuin se on mahdollista. Sinun on valittava renkaat, joita suositellaan käytettäväksi sähköajoneuvoissa ja jotka kykenevät käsittelemään raskaampaa painoa, ja varmistamaan tarvittavan turvallisuuden näille raskaammille ajoneuvoille. Renkaiden tärkeä tehtävä hyvä jarrutusmatka yhdistettynä alhaiseen vierintävastukseen, jotta polttoaineen kulutus pysyy alhaisella tasolla.

Lisätietoja polttoainetaloudellisista renkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/