Nye sommerdekk er en god måte å nyte sommeren på

sommerdekk

Nye sommerdekk er de mest optimale dekkene for sommersesongen og er bedre enn vinterdekk og allværsdekk, da har du det. De presterer bedre enn hva kompromissdekk gjør når solen har varmt sommervær. Allværsdekk er designet for å takle et større temperaturområde, mens sommerdekkene bare er designet for bruk i sommersesongen og kan derfor optimalisere det for den varme bruken. Dette er grunnen til at de kan utmerke seg om sommeren med en slitebanedesign som er designet for optimal ytelse på tørre og våte veier. De fleste liker å kjøre under perfekte sommerforhold på tørre veier med solen skinner. Det er en perfekt dag å bare kjøre for moro skyld eller å kjøre til en kafé for en kaffe.

Sommerdekk er også optimalisert for å håndtere sommer regn og våte veier med utmerket kontroll. Brede spor er i stand til å skyve mer vann bort fra overflaten for å unngå vannplaning, men andre slitebildekonstruksjoner som dekkproduserer legger til slitebanen vil forbedre muligheten for å skyve vekk vann ytterligere. Noen av disse inkluderer hydrofyrer, som er elliptiske innrykk som kan lagre vann når dekket presses mot overflaten. En annen er å tilby polerte spor som gjør at vannet kan strømme raskere slik at mer vann kan bevege seg fra overflaten for å holde kontakten mellom dekkene og veibanen, slik at du ikke mister kontrollen over bilen din og kan forbli trygg.

Havplanlegging er hovedårsaken til ulykker om sommeren, der et plutselig tordenvær raskt kan sette sikkerheten din i fare og forårsake vannplaning når veibanen begynner å samle vann. Det bør anerkjennes som en reell fare når du kjører under våte forhold. Evnen til å unngå vannplaning med gode dekk forbedrer sikkerheten din drastisk. Godt vått grep og evne til å forbli i kontroll selv i våt tilstand og godt vått grep sikrer at du har kort bremseavstand for å unngå ulykker. Eldre dekk er mer utsatt for vannplaning da risikoen øker med synkende trinndybde. Når du har gått under 4 mm slitedybde, øker risikoen drastisk, og dekkene bør endres for et nytt sett med dekk.

Den gode kjøreopplevelsen når du har ypperlig kontroll med stabil håndtering og logisk styring med utmerket grep i både våte og tørre forhold gjør at du vil ha full kontroll, mens du kjører og tar kurver og hjørner. Du vil kunne manøvrere kjøretøyet ditt selv i høye hastigheter uten å risikere å miste kontrollen. Dette krever imidlertid at du har dekk av høy kvalitet. Dekk av høy kvalitet vil ha de beste kjøreegenskapene kombinert med lav rullemotstand som sikrer lavt drivstofforbruk og slitasje. Dette er et flott tilskudd for både å spare miljøet med å bruke mindre drivstoff, dekkavfall og begrense utslippet av klimagasser.

For mer informasjon om gode nye sommerdekk, besøk: nokiantyres.no