Kun ostat renkaita, varmista että tutkit asiaa hyvin.

 

talvirenkaidenEhkä sinun ei tarvitse käyttää niin paljon aikaa kun valitset uuden auton kuin mitä käytät aikaa uusien renkaiden ostamiseen. Ymmärrettävää, koska turvallisuus ja suorituskyky riippuvat suuresti auton renkaista. Huonot renkaat tekevät autostasi vähemmän turvallisen ja ne heikentävät myös auton suorituskykyä. Renkaat on valittava niin, että otetaan huomioon monet tekijät. Ajoneuvotyyppi, nopeus ja oikea kuormitusluokka, mitat, sekä vuodenaika. Koska ajoneuvollesi on useita rengasvaihtoehtoja, joudut käyttämään jonkin verran aikaa varmistaaksesi, että lopulta valitsemasi renkaat ovat parhaimmat renkaat ajoneuvollesi sille vuodenajalle.

Periaatteessa sinulla on mahdollisuus vaihtaa kesärenkaiden tai talvirenkaiden välillä tai sitten käyttää jokakelinrenkaita koko vuoden ajan tai jos sinulla ei ole talvisia olosuhteita, voit käyttää kesärenkaita koko vuoden. Sinun on kuitenkin pidättäydyttävä ajamasta, jos tapahtuu äkillinen odottamaton lumimyrsky tai lumisade. Talvirenkaat ovat parempia kuin kesärenkaat myös matalissa lämpötiloissa, joten sinun ei kannata edes odottaa että lumi tulee vaan vaihtaa heti kun lämpötila tippuu lähelle nollaa.

Kun valitset uusia renkaita, haluat todennäköisesti pitää vanhat vanteesi ja hankkia vain uudet renkaat. Voit tarkistaa vanteen koon ja renkaan koon joko renkaiden sivuseinästä tai sitten auton käsikirjasta. Rengaskorjaamo voi vaihtaa renkaat ja kierrättää vanhat renkaasi, kun ne vaihdetaan uusiin, ja tasapainottavat ne lisäämällä ympäristöystävällisiä painoja, jotka vähentävät tai eliminoivat sivuvoimia renkaan pyöriessä.

Voi olla vaivan arvoista käyttää rengashakua saadaksesi ajoneuvoosi parhaat renkaat. Sen avulla voit valita joko auton, mallin ja vuoden yhdessä moottorityypin kanssa, ja se antaa sinulle suositellut renkaat kyseiselle ajoneuvolle. Voit hakea myös mittojen mukaan. Aina on helpompaa valita rajoitetusta valikoimasta renkaita, joita on saatavilla ja jotka sopivat ajoneuvoosi.

Voit myös tehdä online-haun mittojen perusteella, niin että etsit 205/55R16 kesärenkaita, nähdäksesi mitä rengasvaihtoehtoja hakukone löytää. Saamistasi vaihtoehdoista löydät erilaisia ​​renkaisiin liittyviä faktojaa ja tietoja. EU: n rengasmerkinnät antavat yleensä hyvää ja hyödyllistä tietoa kesärenkaista, kun kyse on polttoainetaloudesta, märkäpidosta ja rengasmelusta. Haluat todennäköisesti myös tietää, kuinka hyvin renkaat estävät vesiliirtoa, koska se on yksi suurimmista syistä onnettomuuksiin kesäisin, kun sataa rankasti.

Lisätietoja renkaan asianmukaisesta tutkimuksesta ja rengashaun käytöstä on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/