Välj rätt däck för elbilar och tillräckligt stora däck för en SUV

SUV sommardäck

Elektriska och hybridfordon är bra eftersom du kan minska eller eliminera behovet av bensin och bidra till en bättre miljö med lägre koldioxidutsläpp. När du har en elbil har du mindre flexibilitet eftersom du är helt beroende av att dina batterier laddas, medan en hybrid kombinerar mångsidigheten hos en förbränningsmotor med en renare och billigare energi i en elbil med förmågan att använda bränsle vid behov och när du är slut på batteriet. Du kan sedan också kombinera, så den ena används där den presterar bättre och sedan den andra kan ta över. Batterierna kan också laddas när du använder förbränningsmotorn för att driva fordonet. Den sömlösa övergången mellan el- och bensinmotorn har gjort hybriderna mycket attraktiva.

Det faktum att bränsleförbrukningen är lägre, är naturligtvis en stor bidragare till populariteten hos dessa fordon. Om du får en av de nya populära SUV: erna, har de bättre säkerhetsprestanda jämfört med normala bilar, men om du väljer mellan en normal och en hybrid-SUV, kommer bränsleeffektivitet och miljöpåverkan vara några av de viktigaste orsakerna till att välja en hybrid eller ett elektriskt fordon.

För att säkerställa att du håller kostnaderna nere, måste du också sätta några högkvalitativa däck på det. Om du har en SUV, måste du se till att du får rätt dimension för en SUV och sedan behöver du SUV sommardäck eller SUV vinterdäck beroende på säsong, eller så går du för en uppsättning SUV åretruntdäck, som kan användas året runt. Du måste se till att de är slitstarka däck med låg rullmotstånd. Däcken sliter lite snabbare för hybrid-SUV: er på grund av batteriets extra vikt. Om du inte medverkar i extra vikt och väljer ett billigare däck, kan du komma att få kostbara däckutgifter, eftersom du måste byta däck väldigt ofta. Däck för hybrider och elbilar måste rekommenderas för detta bruk.

Däckets rotation blir viktig så det är bra att ständigt övervaka däckens mönsterdjup och även om det är stor skillnad mellan fram- och bakdäck. När det är skillnad på några millimeter måste du rotera däcken. Med rätt rotation bör du kunna förlänga livslängden med mer än 50%.

Förutom att ha en säker bil med låg bränsleförbrukning bör du också se till att du kontrollerar däcktrycket. Låg däcktryck kan skada däcken. Det bör kontrolleras för att se att du befinner dig på rätt nivå som bruksanvisningen rekommenderar. Med lågt däcktryck kommer också ökat slitage, vilket vi redan nämnt kan vara ett problem. Du har också högre rullmotstånd, det betyder att du får kortare avstånd med både bränsle och batterikraft. Se till att hålla däcken ordentligt uppblåsta.

För mer information om SUV-däck, besök: https://www.nokiantyres.se/