Dekk som er gode våte forhold og for kjøring i kraftig regn

dekkene

Å kjøre i kraftig regn eller tordenvær kan være ganske en prøvelse. Vindusviskerne har en tendens til å slite med å holde regn på frontruten, så det ikke svekker synet ditt. Når du kjører vil du legge merke til minst noen få utfordringer, en av dem er grepet og at bilen har en tendens til å fly. Et av tiltakene for å overvinne disse utfordringene er å justere hastigheten din deretter. En annen er å ha dekk av høy kvalitet som er designet for å forhindre vannplaning, med alle de nyeste innovasjonene integrert i slitebanen. Til slutt må du ha vindusviskerblader som er i god stand, slik at de effektivt fjerner vannet fra frontruten.

Nye sommerdekk og også allværsdekk bør ha god forebygging for vannplaning. Havplanlegging er en av de viktigste årsakene til ulykker i tordenvær, så du må være forsiktig når du kjører i kraftig regn eller på veldig våte veier. Det skjer når dekkene mister kontakten med veibanen, da det ikke er i stand til å skyve vekk vannet som er på veibanen. Spesielle design i slitebanen har forbedret måten vann ledes bort gjennom tråden og til sidene, også måter som slitebanen kan holde vann mens de forblir i kontakt. En annen ny er de polerte sporene, som reduserer friksjonen og øker vannføringen. Vannføringen er sterkt avhengig av størrelsen på sporene, så utslitte dekk presterer vesentlig dårligere når det gjelder vannplaning.

Når du opplever vannplaning, mister dekket kontakten med veibanen og begynner å gli på vannfilmen som er opprettet mellom dekket og veien. Når kontakten går tapt, mister du også all kontrollen over kjøretøyet, da dekkene mister friksjonen mot veien og du bare flyter på vann. Det er når dette skjer ulykker kan oppstå. Folk får også panikk når de mister kontrollen og begynner å vri rattet, så når de får kontakt igjen, vil bilen endre retning på grunn av den plutselige retningsendringen på grunn av rattbevegelsene.

Bremseavstanden er langvarig på våte overflater, og risikoen for vannplaning øker, da dekket ikke roterer raskt, så du må ta hensyn til dette når du kjører, så hold avstand til kjøretøyene foran deg. Du bør alltid styre hastigheten din etter omstendighetene, og kraftig regn er ikke de beste forholdene for å kjøre, så hastigheten bør justeres tilsvarende. Å redusere hastighetene er også den beste måten å komme ut av vannplaning og det har en tendens til å være litt selvregulerende når du mister farten mens du havner, og dette fortsetter til dekkene får kontakt igjen.

Gode ​​måter å unngå vannplaning på er å kjøpe sommerdekk av god kvalitet som har gode egenskaper for å forhindre vannplaning. Du bør også justere hastigheten i samsvar med intensiteten i regnet og hvor mye vann som har samlet seg på veien. Veier med dårlig drenering har høyere planlegging av vannplaning, så du må kjøre enda tregere.

For mer informasjon om gode dekk for kjøring i regnfulle forhold, besøk: https://www.nokiantyres.no/