Velg riktige dekk til elbiler og store nok dekk for en SUV

sommerdekk

Elektriske og hybridkjøretøyer er flotte, da du kan redusere eller eliminere behovet for bensin og bidra til et bedre miljø med lavere CO2-utslipp. Når du har et elektrisk kjøretøy, har du mindre fleksibilitet, fordi du er helt avhengig av at batteriene er ladet, mens en hybrid kombinerer allsidigheten til en forbrenningsmotor med den renere og billigere energien til en elbil med evnen til å bruke drivstoff når det er nødvendig og når du først er tom for batteriet. Du kan da også kombinere, slik at den ene brukes der den presterer bedre og så den andre kan ta over. Batteriene kan også lades når du bruker forbrenningsmotor til å drive kjøretøyet. Denne sømløse overgangen mellom elektrisk og bensinmotor har gjort hybridene veldig attraktive.

At drivstofforbruket er lavere, er selvfølgelig en stor bidragsyter til populariteten til disse kjøretøyene. Hvis du får en av de nye populære SUV-ene, har de bedre sikkerhetsytelse kontra normale biler, men hvis du velger mellom en normal og en hybrid-SUV, vil drivstoffeffektivitet og miljøpåvirkning være noen av de viktigste grunnene til å velge et hybrid eller elektrisk kjøretøy.

For å være sikker på at du holder kostnadene nede, må du også legge noen høykvalitets dekk. Hvis du har en SUV, må du sørge for at du får riktig dimensjon for en SUV, og deretter trenger du SUV sommerdekk eller SUV vinterdekk avhengig av årstid, eller så går du for et sett SUV alt- værdekk, som kan brukes hele året. Du må sørge for at de er slitesterke dekk med lav rullemotstand. Dekkene slites litt raskere for hybrid-SUV-ene på grunn av batteripakkenes ekstra vekt. Hvis du ikke tar med i den ekstra vekten og velger et billigere dekk, kan du ende opp med kostbare dekkutgifter, da du må bytte dekk veldig ofte. Dekk til hybrider og elbiler må anbefales for denne bruken.

Dreining av dekkene blir viktig, så det er bra å jevnlig overvåke slitedybden på dekkene, og også hvis det er stor forskjell mellom dekk og bakdekk. Når det er en forskjell på noen få millimeter, må du rotere dekkene. Med riktig rotasjon skal du kunne forlenge levetiden med mer enn 50%.

I tillegg til å ha en trygg bil med lavt drivstofforbruk, bør du også sørge for å sjekke dekktrykket. Lavt dekktrykk kan være skadelig for dekkene. Det bør sjekkes for å se at du er i riktig nivå som bruksanvisningen anbefaler. Med lavt dekktrykk kommer også økt slitasje, noe vi allerede har nevnt kan være et problem. Du har også høyere rullemotstand, det betyr at du får kortere avstand med både drivstoff og batterikraft. Sørg for å holde dekkene ordentlig oppblåst.

For mer informasjon om SUV-dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/