Suositellut renkaat eri vuodenajoille

kitkarengas

Renkaat on valittava huolellisesti ja varmistaa, että valitset oikean renkaan autollesi. Sekä auton koolle että painolle. Oikea rengaskoko löytyy auton käyttöohjeesta ja sitä tulee noudattaa. Suuremmassa ajoneuvossa tulisi olla isommat renkaat, jotka kestävät suurempia kuormia ja painoa. Jopa sähköauto tai hybridi tarvitsee renkaita, jotka on mukautettu sähköautoihin. Jos niitä ei suositella sähköautoihin, niitä tulisi välttää.

On myös uskomattoman tärkeää ostaa oikea rengas oikealle vuodenajalle. Joten kesällä sinulla on oltava laadukkaat kesärenkaat. Renkaiden tulisi mukautua, kun ajat kuumina kesäpäivinä ja kun ajat myös sateessa. Renkaiden on helpompi käsitellä kuivia teitä kuin märkiä teitä, koska kuivilla teillä on paljon parempi pito. Kun sinulla on märät tiet, jarrutusmatka tulee olemaan pidempi. Tämä tarkoittaa, että sinun on pidettävä pidempiä etäisyyksiä edessä oleviin autoihin. Jarrutusmatka on erittäin tärkeä asia turvallisuutesi kannalta, koska kun auto pysähtyy nopeasti, voit välttää enemmän onnettomuuksia.

EU-rengasmerkinnöistä löydät paljon tietoa, jota tarvitaan tietoisen rengasvalinnan tekemiseen. Voit selvittää renkaan suorituskyvyn useilla kriteereillä, kuten polttoaineenkulutuksella, märkäpidolla ja renkaan melulla. Kesärenkaiden märkäpito näyttää jarrutusmatkan, polttoaineenkulutus kertoo auton ajotalouden, mutta myös renkaan kulumisen, mikä on tärkeää myös sähköauton kannalta. Märkäpidon lisäksi renkaiden on oltava hyviä estämään vesiliirtoa. Renkaissa tulisi olla integroituna eri menetelmiä renkaan kulutuspinnan parantamiseksi veden poistamista varten tienpinnasta.

Talvirenkaiden suhteen on tärkeää valita joko nastarengas tai kitkarengas, joka sopii autoosi. Talvirenkaisissa on myös muita tärkeitä tekijöitä, joilla on suurempi merkitys kuin märkäpidolla, talvella vaaditaan jää- ja lumipitoa sekä kykyä estää loskaliirtoa. Jos sinulla on nastarenkaat, on tärkeää, että ensimmäiset 500 km ajat rauhallisesti, jotta nastat eivät putoa. Talvirenkaissa ei saa olla yli 25%: n ero renkaiden välillä nastamäärässä. Haluat aina samanlaisen pidon kaikissa neljässä renkaassa. Nastarenkaiden tapauksessa on myös tärkeää olla muuttamatta pyörän pyörimissuuntaa renkaita pyörittäessä, joten älä koskaan vaihda renkaan puolelta vasemmalta oikealle. Kiertämisen tulisi tapahtua vain vasemman etu- ja takaosan välillä ja sama oikealla puolella.

Koska EU: n rengasmerkinnät eivät tarjoa riittävästi tietoa talvirenkaiden valinnasta, sinun on myös käytettävä erilaisia ​​rengastestien tuloksia, jotka jäljittelevät olosuhteita, joissa asut ja joissa yleensä ajat. Moottorilehdet julkaisevat rengastestejään yleensä kahdesti vuodessa, yhden kesärenkaille ja yhden talvirenkaille. Jotta voit helposti löytää uusimmat renkaat, jotka on sijoitettu korkealle sinulle tärkeimmissä kokeissa. Valitse laadukkaat renkaat, älä pelkästään halpoja renkaita, jotka ovat yleensä paljon kalliimpia pitkällä tähtäimellä. Näin takaat paremman turvallisuuden ja säästät rahaa pitkällä tähtäimellä.

Lisätietoja autojen renkaista saat osoitteesta: https://vianor.fi/