Hva gjør du når sommerdekkene dine er slitte

sommerdekk

Nå og da må du bytte dekk til nye. Dette kan skje når du merker at dekkene dine er utslitte, da er det på tide å bytte sommerdekk til nye. Dette kan skje hvis det er lenge siden du kjøpte dem, og du har kjørt tilstrekkelig antall kilometer, slik at de er utslitte. Ingen dekk vil vare evig, og de må byttes ut når de slites. Utskifting av tidlig dekk kan skyldes noen få faktorer.

Det ene kan være at du kjøpte dekk av dårligere kvalitet; bør du alltid investere i dekk av høy kvalitet for å sikre at du har den beste ytelsen så vel som gode sikkerhetsegenskaper. Dekk av lav kvalitet har høyere rullemotstand, noe som får dem til å slite ut raskere og forbrukere mer drivstoff mens du kjører. Kombinasjonen av disse faktorene kan være ganske dyr og spiser raskt opp besparelsene du gjorde da du kjøpte dekkene. Hvis du trenger å kjøpe nye dekk oftere vil være dyrt.

En annen faktor kan være at du har feil dekk til kjøretøyet. Dette kan lett skje hvis du har en elbil eller en hybrid, på grunn av det høyere dreiemomentet og de tunge batteripakkene legger vekt. Derfor bør du sørge for å velge et dekk som er designet for økt slitasje. Rotasjon blir veldig viktig for å bekjempe den økte slitasjen for å sikre jevn slitasje mellom bak- og framdekk. Hvis du veksler mellom sommerdekk og vinterdekk, ville dette være et logisk tidspunkt å rotere dekkene, men du må kanskje gjøre det oftere hvis du kjører mye. Dette stemmer også hvis du bruker allværsdekk hele året og ikke roterer dekkene mellom sommer og vinter.

For elektriske kjøretøy øker slitasjedekkene, og du må sørge for at du kjøper dekk som er godkjent for bruk på elektriske eller hybrider. Dekkene bør også roteres oftere enn sammenlignet med et ikke-elektrisk kjøretøy.

Hvis du ikke overvåker dekktrykket ofte nok, kan det føre til at du kjører med feil dekktrykk. Hvis dekkene har lavt trykk, slites dekkene raskere og bilen bruker mer drivstoff. Trykket i dekkene varierer ut fra temperaturen ute. Siden utetemperaturen ikke er konstant, må du kontrollere trykket regelmessig for å sikre at du har riktig trykk. Trykket skal være i nivået som indikert i bruksanvisningen.

Hvis du kjøper et sett dekk av høy kvalitet og vedlikeholder dem ordentlig, bør de vare og ikke slite ut for tidlig. Riktig vedlikehold inkluderer å kontrollere trykket og rotere dem for jevnere slitasje. Riktig vedlikehold er nøkkelen til dekkene for en lang og problemfri levetid, så pass på at du ikke forsømmer denne delen når du har investert i gode dekk. . Du må også sjekke dekkene for kutt og andre skader og sørge for at mønsterdybden er minst 4 mm.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: www.nokiantyres.no